Bejelentés


asztrológia2011 Tudd meg a jövendőt.


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Üdvözöllek honlapomon!A kártya őshazája valószínűleg India, ahol vallási ceremóniák eszközeként használták a lapokat jóslásra - játékeszközként csupán a XVI. századtól kezdték alkalmazni.

Európában elsősorban játékeszközként jelent meg a kártya a XIV. században, az első kártyajós könyv pedig csak 1507-ben készült. A kártya jóslás európai elterjesztésében a vándor cigányoknak jelentős szerepe volt, ezért is nevezik cigánykártyának az egyik legismertebb jóskártya típust.
A mai német és francia színes játékkártyák az eredeti tarokk kártyából alakultak ki; ezeket a XVI. században már játékra és jóslásra is használtak.

A kifejezetten jóslás céljára készített kártyák először az 1600-as években jelentek meg, ezek játékra már nem voltak alkalmasak. Két fő típusok volt: egyik a tarokk kártya jósláshoz használt változata (ezt a magyar nyelvben tarotnak hívjuk), másik pedig a "képes jóskártyák feliratokkal", amit a köznyelv (minden nyelven) cigánykártyának nevez.

asztrologus2011@citromail.huIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!